Een gezonder leven voor IEDEREEN

Reishi, de paddenstoel

23-09-2015 17:25

Reishi "De zwam van "de eeuwige jeugd"

  • Reishi is één van de meest vooraanstaande geneeskrachtige/medicinale paddestoelen die in Aziatische landen zoals China, Japan en Korea, gebruikt worden.
  • Reishi staat vooral bekend om zijn posititeve effecten op het afweersysteem en zijn vermogen om de weerstand te verhogen. Ook bevordert het de algemene conditie, zodat het steeds meer gebruikt wordt vb. door patiënten met kanker die bestralingen of een chemokuur moeten ondergaan, of deze behandelingen reeds achter de rug hebben.
  • De Reishi paddenstoel laat bij inname verschillende effecten zien o.a. een werking als antioxidant, als bloeddrukverlager en als ontstekingsremmer. Reishi heeft ook een belangrijk positief effect op cellen van het afweersysteem (immuunsysteem).
  • Van Reishi gaat ook een zogenaamde 'adaptogene' werking uit d.w.z. dat hij het lichaam en de geest helpt om tegen stressvolle situaties opgewassen te zijn.
  • Reishi verbetert het immuunsysteem. Het lichaam kan beter weerstand bieden tegen alle ziekten. Het werkt tegen virussen, bacteriën, tumors, ontstekingen en allergieën. Reishi verhoogt het aantal T-cellen. In vitro-onderzoeken tonen aan dat tumors worden afgeremd. Er zijn onderzoeken gedaan op long-, borst-, lever-, prostaat-, blaas-, darm- en bloedtumors. Uiteraard zijn er geen onderzoeken op mensen gedaan omdat een bewezen geneesmiddel tegen kanker het failliet van de kankerindustrie zou betekenen. Van polysacchariden is verder bewezen dat het vrije radicalen die worden veroorzaakt door straling opvangt. Al deze medicinale kenmerken zorgen dat Reishi kan worden ingezet bij de volgende indicaties : Bronchitis, Conjunctivitis, Hiv-infectie, overige infectieziekten, preventie van kanker bij hoog risicopatiënten, chronisch vermoeidheidssyndroom, auto-immuunziekten, Reumatische artritis, Sclerodemie

  • Reishi (lakzwam) tegen hart- en vaatziekten : Reishi is een cardiotonicum wat wil zeggen dat het de hartfunctie ondersteunt. Het verbetert de doorbloeding van de kransslagaders en vermindert de zuurstofbehoefte van de hartspier. Het bevordert daarnaast de zuurstofvoorziening van de weefsels. Het werkt ontstekingswerend op de wanden van de bloedvaten. Het vermindert de aggregatie of samenklontering van bloedplaatjes. Bovendien heeft het een bloeddrukverlagende werking. Deze medicinale eigenschappen maken de lakzwam een geneeskruid bij de volgende indicatie : hartritmestoornissen, hartkramp, aderverkalking, hoge bloeddruk, preventie van trombose, preventie van hart- en vaatziekten.
  • Reishi geeft energie en een goed geheugen : Lakzwam is een adaptogeen, wat inhoud dat door het eten ervan je je beter kunt aanpassen aan biologische, sociale en millieustressfactors. Het regenereeert cellen. Reishi is een algemeen tonicum voor het hele lichaam. Het kalmeert, werkt als antioxidant en weert ontstekingen op het zenuwgestel. De hier opgesomde medicinale werkingen kunnen ertoe leiden dat een fytotherapeut reishi inzet bij de volgende indicaties : vermoeidheid, chronische vermoeidheid, energiegebrek, burn-out, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, verminderd geheugen, verminder concentratievermogen, preventie progressie ziekte van Alzheimer
  • Reishi goed voor de lever : Reishi beschermt de lever vooral door zijn ontgiftende eigenschappen. Polysacchariden en triterpenen beschermen proefdieren tegen toxische leverschade. Reishi inhibeert viraal DNA polymerase van het hepatitis B-virus. Hierdoor geneest de lever van hepatitis. Daarom is reishi een fyto-therapeutisch geneeskrachtig middel bij de volgende indicaties : leverinsufficiëntie of zwakke leverfunctie, virale hepatitis, hepatitis door xenobiotica (xenobiotica zijn antibiotica die niet door het lichaam worden aangemaakt zoals paracetamol, aspirine en penicilline), chronische hepatitis of leverontsteking, alcoholische hepatitis, huidaandoeningen, voorjaarsmoeheid.
  • Overige medicinale werkingen : De bloedzuiverende, ontstekingswerende, zuurstofopname bevorderende en immuunversterkende eigenschappen van Reishi zijn samen met de slaapbevorderende, kalmerende en bloedsuikerverlagende eigenschappen van deze wonderlijke paddestoel verantwoordelijk voor geneeskracht tegen de volgende indiacaties : insuline-resistentie, metaboolsyndroom, prediabetes, ouderdomsdiabetes, diabetes type 2, Insomnia, slaapstoornissen, angst, stress, neurose, hoogteziekte, voorjaarsmoeheid

Deze informatie komt uit het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten van Geert Verhalst. Het boek wordt gebruikt in de fytotherapie.

Doorzoek de website

Contact

Contact ons stationsstraat 71 B3
Maldegem
9990
0486039244

Speciale aanbieding

Aloë Vera Drinking Gel Sivera per 6

Aloë Vera Drinking Gel Sivera per 6

€ 201,00 € 184,90

google-site-verification: googlec17f5f690d31d7de.html